Τα ζώα


 
2012-03-15 22:35:03
 
 
 
Φωτογραφία για Η μάχη για τα πειραματόζωα και τα δικαιώματα των ζώων...
 
Οι συνεχείς προσπάθειες για σεβασμό των δικαιωμάτων των ζώων φαίνεται πως έχουν αποφέρει καρπούς στη Βρετανία, καθώς σχεδόν όλες οι ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει την εισαγωγή πειραματόζωων που προορίζονται για ερευνητικά εργαστήρια. Ωστόσο, Βρετανοί επιστήμονες καταγγέλουν τους ακτιβιστές για εκφοβιμσό και αναφέρονται σε«εξτρεμιστές, οι οποίοι δεν κατανοούν το πόσο σημαντικά είναι τα πειραματόζωα για την ιατρική έρευνα».

Κάθε χρόνο περίπου 15.000 ζώα -κυρίως ποντίκια- έρχονται από το εξωτερικό, επειδή διαθέτουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα καθιστούν χρήσιμα για την μελέτη ορισμένων ασθενειών. Αυτά αντιστοιχούν μόνο στο 1% των ζώων που χρησιμοποιούνται σε εργαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου, όμως οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η πίεση των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων θα μειώσει ακόμα περισσότερο τον αριθμό τους.Ακόμα και όσοι δεν αντιτίθενται στη χρήση πειραματόζωων, επισημαίνουν ότι αυτή πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρεί αυστηρές προϋποθέσεις: να γίνεται μόνο όταν δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή, αποκλειστικά για σοβαρούς σκοπούς και να μην ταλαιπωρεί άσκοπα το ίδιο το ζώο.
tvxs.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 


Τα ζώα έχουν δικαιώματα τα οποία καταπατούνται συνεχώς από τους ανθρώπους.

 

Για αυτό καθιερώθηκε η 4η Οκτωβρίου  ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων για να υπενθυμίζει στους ανθρώπους την στενή σχέση τους με τα ζώα,  τις ευθύνες τους και την ανάγκη  σεβασμού των δικαιωμάτων και την  αντιμετώπιση  των  προβλημάτων  τους.