Το περιβάλλον


Περιβάλλον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
 

Ο όρος περιβάλλον αναφέρεται σε οτιδήποτε περιβάλλει κάποιο αντικείμενο. Έτσι το περιβάλλον ενός έμβιου οργανισμού είναι η κοντινή ή μακρινή σε αυτόν περιοχή, που ασκεί άμεσα επιρροή στον ίδιο και στις συνθήκες διαβίωσής του. Στις θετικές και φυσικές επιστήμες, καθώς και στις επιστήμες μηχανικών, ένα σύστημα είναι το τμήμα του κόσμου που μελετάται και περιβάλλον είναι οτιδήποτε έξω από τα όρια αυτού. Μεταξύ του συστήματος και του περιβάλλοντος μπορούν να υπάρχουν αλληλεπιδράσεις και ανταλλαγές ύλης, ενέργειας ή πληροφορίας.

Σε σχέση με τον άνθρωπο, μπορεί να διακρίνει κανείς μεταξύ άλλων:


Φυσικό περιβάλλον

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
 

Το φυσικό περιβάλλον περιλαμβάνει όλους τους ζωντανούς οργανισμούς και την άβια ύλη που βρίσκονται με φυσικό τρόπο στη Γη. Υπό αυτή την άποψη, το φυσικό περιβάλλον δεν είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων δραστηριοτήτων και διαφοροποιείται από το δομημένο περιβάλλον, στο οποίο συγκαταλέγονται οι γεωγραφικές περιοχές που δέχονται σημαντική επιρροή από τον Άνθρωπο. Στο φυσικό περιβάλλον μπορούμε να κατατάξουμε πλήρεις οικολογικές μονάδες, τα οικοσυστήματα, αλλά και παγκόσμιους φυσικούς πόρους όπως ο αέρας και το νερό.


Logo Eydap

 

Σκίτσο

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Γεια σας παιδιά. Είμαι ο φίλος σας ο Σταγονούλης.
Είμαι ο πιο... μικρός εργαζόμενος στην ΕΥΔΑΠ.
Ξέρω ότι θα θέλατε να με ρωτήσετε:
"Και τι δουλειά κάνεις εσύ στην ΕΥΔΑΠ τόσο δα μικρούλης που είσαι;"
Λοιπόν, η δουλειά μου είναι να γίνω ένας καλός φίλος με εσάς τα παιδιά που μας επισκέπτεστε εδώ στην ΕΥΔΑΠ, και μαζί να μάθουμε πολλά χρήσιμα πράγματα για το περιβάλλον και για το πολύτιμο αγαθό, το Νερό.

Ξεφυλλίστε το βιβλιαράκι του Σταγονούλη ΕΔΩ!